Wat doet Fitch nou eigenlijk?

88 geïnspireerde lezers | Nicolas Pop

‘Ben jij schrijver? Journalist? Ontdekkingsreiziger?’
 
Regelmatig krijg ik de vraag: wat doe jij nou eigenlijk precies? Vandaag geef ik je eindelijk antwoord op die vraag, én bied ik jou de kans om met Fitch aan de slag te gaan.

Fitch psycholoog zit met een coachee aan tafel in de fitch ruimte hij legt een fitch rapportage uit en er staat een grote groene plant op de achtergrond

Ik ben psycholoog.
En met die bril bekijk ik de wereld om mij heen.

De wereld door de bril van een psycholoog

Zo zie ik dat we meer dan ooit via alle media worden beïnvloed wat we moeten doen, eten en lezen om gelukkig te worden. Terwijl precies daar de paradox in schuilt: waar jij gelukkig van kan wordt, kan een ander niet voor je bepalen.
 
Het bevreemdt me als psycholoog dat in onze opvoeding en schooltijd we niet leren nadenken over wie we zijn of wat ons drijft. Terwijl zich juist daar het kompas bevindt, waarmee jij je koers kunt uitzetten.
 
Als iets ons leert van de huidige tijd is het dat we minder zekerheden kunnen ontlenen aan de buitenwereld: we worden teruggeworpen op onszelf. Je wordt geconfronteerd met je zélf. En het gedrag dat we dan laten zien fascineert me weer.
 
Massaal rennen de mensen naar de psycholoog of coach om met zichzelf aan de slag te gaan. Omdat ze niet gelukkig zijn met de baan of relatie waar ze in zitten, met hoe het leven ze ‘over-komt’.

Mijn overtuiging als psycholoog

Ik geloof niet in een algemene handleiding voor geluk voor iedereen. Tegelijkertijd geloof ik niet dat een ‘stoornis’ een individuele aangelegenheid is, maar eerder een ‘verstoring’ van de harmonie van de behoeften van het individu en zijn of haar omgeving. Nota bene: niet in je normaliteit, maar in je abnormaliteit zit jouw unieke waarden.

Sterker, stel je voor dat ieder mens leeft overeenkomstig zijn persoonlijke waarden en drijfveren, hoeveel rijker zou de wereld dan zijn? Hoeveel leegte en saaie ‘zo-hebben-we-dat-altijd-gedaan’ kunnen we dan achter ons laten als mensen doen waar ze goed in zijn, waar ze gelukkig van worden?

Dat is waar Fitch over gaat. Fitch gaat over het opdoen van zelfkennis in het proces van ‘worden wie je bent’. We gaan niet uit van labels, elke persoonlijkheid is goed. We combineren psychologie met coaching. We staan stil bij jouw onderliggende mechanismes, maar zetten je ook direct aan het werk.

Wat doet Fitch? | Mijn aanbod als psycholoog

Bijna 100 mensen hebben we de afgelopen maanden online (!) geholpen de volgende stap in hun leven te zetten. En met succes, zie de vele referenties die we hebben ontvangen. Onze lessons-learned van de lockdown? Psychologie is heel goed online te bedrijven! Dus kunnen we nu ook mensen helpen van Maastricht tot Groningen, van New York tot Nieuw Zeeland.

Wil jij aan de slag met je persoonlijke thema? Of voorzie je iemand in je nabije omgeving voor wie dit heel nuttig zou zijn?

Mijn aanbod
Drie online gesprekken van 50 minuten, met als startpunt de Fitch persoonlijkheidsanalyse voor € 375.

(coronaprijs | normale prijs: € 750)

Uitgangspunt

 1. op welke kwaliteiten in jezelf kun je nú vertrouwen en bouwen?
 2. hoe kun je omgaan met persoonlijke kwetsbaarheden en blokkades die je dwarszitten?

Ik help je houvast in jezelf te vinden wat ervoor zal zorgen dat je beter uit deze crisis komt, dan je erin bent gegaan.

Heb je interesse of wil je je direct aanmelden? Bezoek onze coachpagina

Nicolas

Gerelateerde inspiratie

 • Het fitch uithangbord reflecteerd in het raam. Je leest de tekst "word wie je bent"Heb jij jezelf gevonden deze zomer?
  Betoverende vertellingen als Siddhartha, Narziss en Goldmund, of De Alchemist hebben me sterk geïnspireerd tot vele reizen. De verhalen leggen de basis voor een breder gedragen [...]
 • Hoe bepaal jij je eigen weg deze zomer?
  Vannacht vond ik aansluiting bij een klein rondreizend dorp. Het had zich autonoom gevestigd en verstopt in de bergen vlakbij Montpellier. In de zoektocht naar een fijne werkplek om [...]
 • Vrijheid? Cut the crap in jouw gedrag!
  Michelangelo omschreef beeldhouwen ooit als de kunst van het weghalen. De beroemde beeldhouwer zei: “Zet jezelf voor het blok marmer dat je wilt bewerken. Het perfecte beeld zit [...]
 • word wie je bent. juist nu.Word wie je bent, juist nu
  ‘Wie zichzelf niet vormt, wordt gevormd’ “In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn droom, zijn ‘legende’ is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk. En niemand is [...]
 • Moet ik bang zijn voor het coronavirus? De psychologie achter een pandemie
  “Hallo daar zakelijke relatie, Komende week hebben wij een afspraak staan. Echter, ik wil je even deelgenoot maken van het volgende:De afgelopen week heb ik met mijn familie een heerlijke korte [...]

Contact

FITCH
Concordiastraat 68-128
3551 EM, Utrecht
E-mail: nicolas@fitch.nl
Tel: 088 556 1490