Concrete persoonlijke ontwikkeling: Zacht hard maken

1.187 geïnspireerde lezers | Nicolas Pop

Een bedrijf is overwegend gebouwd op “harde” gronden. Op basis van harde cijfers worden begrotingen gemaakt, investeringen gedaan en bedrijven bestuurd. De meeste bedrijven hebben dan ook een voorkeur voor “harde” persoonlijkheden: mensen die kunnen werken met harde cijfers, en sterk gericht zijn op harde resultaten.

Een bedrijf kan zijn ogen echter niet sluiten voor de “zachte” kant van zijn zakelijke bestaan: wie is mijn medewerker en hoe voelt hij zich in zijn functie? Is hij of zij gelukkig? Kan deze persoon groeien? Onderzoek laat zien dat persoonlijke aandacht effectiviteit van medewerkers versterkt.

Dit zijn veel harde persoonlijkheden in de loop der tijd ook gaan inzien: aandacht voor de zachte kant kan harde cijfers verbeteren. Maar hoe dat dan precies moet, hebben weinigen begrepen. Zachte zaken zijn namelijk niet te vangen in hard taalgebruik. Daarom hebben bedrijven peoplemanagers, coaches en trainers aangetrokken om zachte oplossingen te verzinnen.

Waar blijft zacht?

In tijden van onzekerheden wordt er echter teruggevallen op harde zekerheden. Men zoekt naar meetbare en tastbare zaken. Zachte investeringen vallen buiten de boot, want wat leveren ze nu concreet op? “Zachte” persoonlijkheden hebben dat niet voldoende hard weten te maken. Veel zachte investeringen zijn gekort, met als gevolg dat de ontwikkeling van medewerkers stil is komen te staan.

Er is behoefte aan een taal die de brug bouwt tussen deze twee belevingswerelden. Een taal waarmee een bedrijf gevoelsmatige keuzes concreet kan maken. Een taal waarmee zachte investeringen in harde cijfers kunnen worden uitgedrukt.

Fitch is zo’n taal. Fitch maakt zacht hard.

En dat maakt persoonlijke ontwikkeling ineens een harde grond. Op basis waarvan een begroting kan worden gemaakt, een investering kan worden gedaan en het bedrijf succesvol kan worden bestuurd.

Wil jij leren hoe je harde zaken wat zachter kun maken. Of zachte zaken, concreter en harder kunt maken. Neem contact met ons via input@fitch.nl!

Gerelateerde inspiratie

 • Vrijheid? Cut the crap in jouw gedrag!
  Michelangelo omschreef beeldhouwen ooit als de kunst van het weghalen. De beroemde beeldhouwer zei: “Zet jezelf voor het blok marmer dat je wilt bewerken. Het perfecte beeld zit [...]
 • word wie je bent. juist nu.Word wie je bent, juist nu
  ‘Wie zichzelf niet vormt, wordt gevormd’ “In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn droom, zijn ‘legende’ is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk. En niemand is [...]
 • Moet ik bang zijn voor het coronavirus? De psychologie achter een pandemie
  “Hallo daar zakelijke relatie, Komende week hebben wij een afspraak staan. Echter, ik wil je even deelgenoot maken van het volgende:De afgelopen week heb ik met mijn familie een heerlijke korte [...]
 • fitch danst om de hete brij heenJe eigen keuzes maken of volgen?
  Hoe lang blijf je de dingen doen waar je geen energie van krijgt?Hoe lang blijf je keuzes voor je uitschuiven?Hoe lang blijf je dromen zonder één stap in de richting van realisatie te zetten?Hoe lang [...]
 • Fitch ledepoppen beelden de positie in het gezin uit de eerste is een grote stattitsche pop de tweede rent weg en de derde probeert het te sussenBepaalt je plek in het gezin je karakter?
  Ontwikkelt het enig kind ook een enige persoonlijkheid? Met gemengde gevoelens blik ik terug op de feestdagen die met de start van het nieuwe jaar ten einde zijn gekomen. Het verplichte [...]

Contact

FITCH
Concordiastraat 68-128
3551 EM, Utrecht
E-mail: nicolas@fitch.nl
Tel: 088 556 1490