Word wie je bent, juist nu

1.464 geïnspireerde lezers | Nicolas Pop

“In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn droom, zijn ‘legende’ is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk. En niemand is bang om te dromen van alles wat hij zou willen doen in zijn leven.

Maar met het verstrijken van de tijd steekt een geheimzinnige kracht de kop op, die probeert te bewijzen dat het onmogelijk is de eigen legende waar te maken”

P.C., 1988

Wie ben jij in tijden van corona?

Waar houd jíj je aan vast? Hoe houd jij je staande in dit onwerkelijk tijdperk? Je werk, je relatie, je huis. Alles staat onder druk.

Kun jij jezelf nog definiëren als je niet tot de 15% vitale beroepen behoort?

Mogelijk ben je al ontslagen, of word je simpelweg doorbetaald om thuis duimen te draaien. Eén ding is zeker; aan je functietitel kun je even geen eigenwaarde ontlenen.

Wat blijft er van je over als je hele dagen thuis je kinderen onder je hoede hebt? En kun je nog spreken van liefde, nu je partner je collega lijkt te zijn geworden?

Het virus heeft ieders leven beïnvloed. Maar bovenal heeft het virus de tijd stilgezet. Er bestaat alleen nog maar nu. Morgen kan er compleet anders uitzien.

Word wie je bent, aldus sprak Nietzsche

‘Word diegene die je in aanleg bent’, zag Nietzsche als de opdracht van ieder individu.

Een opdracht die je in deze crisistijd een belangrijk inzicht en houvast kan geven. Immers; als je weet dat je houvast niet in de buitenwereld ligt, dan moet je op zoek naar de houvast in jezelf.

‘Worden wie je bent’ zag Nietzsche als een proces van ‘zijn wie je was voor al je mogelijkheden’. Laten we dat eens toepassen op jou: wie was jij, voordat je je begon te wapenen met ambities, titels op je cv, LinkedIn-skills en druk, druk, druk?

Word wie je bent, zegt Fitch

Wij helpen je om juist nu op zoek te gaan naar jezelf, om de houvast te vinden die ervoor zal zorgen dat je beter uit deze crisis komt, dan je erin bent gegaan. Of zoals Nietzsche het zei:

‘de mens is de kunstenaar die zijn eigen leven en zichzelf schept.’

Kies je voor het leven dat anderen voor je hebben bedacht. Of leef jij je eigen leven? ‘Wie niet vormt, wordt gevormd…’

Start vandaag je eigen Fitch

Start met het opmaken van je eigen balans:

 1. Zie jij de quarantaine als een tijd van verveling of van duimendraaien?
 2. Is deze quarantaine een tijd van overleven die je zonder schade probeert door te komen?
 3. Of pak jij de quarantaine vast om je leven eens stevig onder de loep te nemen en zonodig (radicaal) om te gooien.
Start de vragenlijst

Ga terug naar je eigen legende. Met Fitch.

Gerelateerde inspiratie

 • afbeelding uit alice in wonderland. Je ziet alice met de koningin, ze doet haar haarDe onmetelijke kracht van de verbeelding
  Stel je voor: 5 december zonder ’t heerlijk avondje.. Het zou een koude miezerige dag zijn waar je je doorheen moest slepen. Vasthoudend aan een weinig hoopvol perspectief van een lange [...]
 • Wat onthult de persoonlijkheid van de complotdenker?
  Nu de ic-ziekenhuisopnames weer oplopen, beraden overheden zich opnieuw op nieuwe maatregelen. Om ons heen richten landen zich steeds specifieker op de ongevaccineerden. In Berlijn worden [...]
 • Goed functionerende teams zoeken schuring juist op
  “Negen mensen in hetzelfde huis en op dezelfde boerderij, zich buigend over dezelfde taak, gezamenlijk bezig, schouder aan schouder, en toch hebben we elkaar nooit echt leren kennen of een [...]
 • Won’t you come out to play?
  Wat een geluk dat jij je gestreken kantoorpak weer kunt aantrekken. Back to business! Vakantie is voorbij, de zomer breekt eindelijk door, en jij kunt weer aan je favoriete rondje in de kantoortuin [...]
 • Is iedereen gék geworden? | Fitch als huispsycholoog
  Daar zaten we dan vanaf half maart van dit jaar. Thuis te werken met gillende kinderen of juist met de muren die op ons af kwamen en alleen maar incidenteel contact met collega’s. Via Zoom. Totaal op [...]

Contact

FITCH
Concordiastraat 68-128
3551 EM, Utrecht
E-mail: nicolas@fitch.nl
Tel: 088 556 1490