Word wie je bent, juist nu

1.231 geïnspireerde lezers | Nicolas Pop

‘Wie zichzelf niet vormt, wordt gevormd’

“In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn droom, zijn ‘legende’ is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk. En niemand is bang om te dromen van alles wat hij zou willen doen in zijn leven.

Maar met het verstrijken van de tijd steekt een geheimzinnige kracht de kop op, die probeert te bewijzen dat het onmogelijk is de eigen legende waar te maken”

[P.C., 1988]

Wie ben jij in tijden van corona?

Waar houd jíj je aan vast? Hoe houd jij je staande in dit onwerkelijk tijdperk? Je werk, je relatie, je huis. Alles staat onder druk.

Kun jij jezelf nog definiëren als je niet tot de 15% vitale beroepen behoort?

Mogelijk ben je al ontslagen, of word je simpelweg doorbetaald om thuis duimen te draaien. Eén ding is zeker; aan je functietitel kun je even geen eigenwaarde ontlenen.

Wat blijft er van je over als je hele dagen thuis je kinderen onder je hoede hebt? En kun je nog spreken van liefde, nu je partner je collega lijkt te zijn geworden?

Het virus heeft ieders leven beïnvloed. Maar bovenal heeft het virus de tijd stilgezet. Er bestaat alleen nog maar nu. Morgen kan er compleet anders uitzien.

Word wie je bent, aldus sprak Nietzsche

‘Wordt diegene die je in aanleg bent’, zag Nietzsche als de opdracht van ieder individu.

Een opdracht die je in deze crisistijd een belangrijk inzicht en houvast kan geven. Immers; als je weet dat je houvast niet in de buitenwereld ligt, dan moet je op zoek naar de houvast in jezelf.

Dus: wie was jij, voordat je je begon te wapenen met ambities, titels op je cv, LinkedIn-skills en druk, druk, druk?

Word wie je bent. Fitch helpt

Het kan geen toeval zijn.

Een jaar lang bereidden we ons voor op de grootste doorbraak sinds onze oprichting. De lancering van het unieke Fitch TrajectWorden wie je bent. Waar we de afgelopen maand nog dachten dat we werden ingehaald door een echt virus, realiseren we ons nu, dat dít juist de tijd is om viraal te gaan met dit nieuwe concept.

Eindelijk hadden we onze lotsbestemming in beeld: psycholoog voor de zoekende mens.

Wij helpen je om juist nu op zoek te gaan naar jezelf, om de houvast te vinden die ervoor zal zorgen dat je beter uit deze crisis komt, dan je erin bent gegaan. Of zoals Nietzsche het zei:

‘De mens is de kunstenaar die zijn eigen leven en zichzelf schept.’

Kies je voor het leven dat anderen voor je hebben bedacht. Of leef jij je eigen leven?

Start vandaag, start je eigen Fitch

Start met het opmaken van je eigen balans:

 1. Zie jij de quarantaine als een tijd van verveling of van duimendraaien?
 2. Is deze quarantaine een tijd van overleven die je zonder schade probeert door te komen?
 3. Of pak jij de quarantaine vast om je leven eens stevig onder de loep te nemen en zonodig (radicaal) om te gooien.

 Ga terug naar je eigen legende. Met Fitch.

Gerelateerde inspiratie

 • Wat gaat er schuil onder het oppervlak? Fitch op zoek naar zelfkennis
  “Take the blue pill, you wil wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all [...]
 • Vergeet-me-niet!
  Wie ben jij, als we al je herinneringen van je afnemen? De basis van je identiteit ligt in je herinneringen. Je stelt je aan de ander voor aan de hand van je herinneringen: van waar je ooit bent [...]
 • Tekening van een hoofd met een groot vraagteken en zwarte krabbels in de hersenen.Mijn hoofd zit vol
  “Mijn hoofd zit vol, psych, kun je me helpen?” “Vertel, neem me mee in dat hoofd van je” “Ik kan me niet goed concentreren, als ik iets lees, met ik het vaak 2 of 3 keer overdoen, voordat het landt. [...]
 • Wanneer verbrand jij je schepen?
  Twee maanden is het nu. Dat ik in een stad woon waar ik niets of niemand ken. Precies dat was de motivatie om te verhuizen. Nieuwe stoeptegels en straatstenen ontdekken. Waar je nog kunt verdwalen en [...]
 • Open sollicitatie functie psycholoog bij het OMT
  De Minister-presidentMinisterie van Algemene ZakenPostbus 200012500 EA Den Haag Utrecht, 1 februari 2021 OnderwerpOpen sollicitatie voor de positie “Psycholoog” binnen het OMT Geachte heer Rutte, [...]

Contact

FITCH
Concordiastraat 68-128
3551 EM, Utrecht
E-mail: nicolas@fitch.nl
Tel: 088 556 1490